Cuba Banding

Friday, May 25, 2012

Angkara Dulu Umno Cap Kapal Layar , Pemuda Tahan Lasak Berulang Kembali

Ceramah PKR di Lembah Pantai dicemari insiden keganasan

May 25, 2012
KUALA LUMPUR, 25 Mei — Ceramah PKR di Lembah Pantai yang turut disertai Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan anaknya Nurul Izzah Anwar malam tadi telah dicemari insiden keganasan apabila pemimpin dan hadirin dilempar batu dan telur.
Ketegangan telah berlangsung sejak sebelum ceramah tersebut bermula malam tadi apabila ceramah PKR tersebut terletak lebih kurang 100 meter daripada ceramah Umno di kawasan sama.
Hampir 100 Pemuda Umno Lembah Pantai sebelum itu menghalang jalan utama menghala ke ceramah PKR dengan membawa sepanduk tertera perkataan “Anwar punca keganasan di negara ini”.
Ceramah PKR itu bermula dengan persaingan apabila speaker yang berucap cuba untuk menggunakan suara yang kuat untuk bersaing dengan ceramah Umno berhampiran.
Kekecohan bermula apabila Nurul Izzah memulakan ucapannya apabila sistem lampu, suara, dan elektrik dipotong, melewatkan ucapan tersebut bermula dalam jangka masa 15 minit.
Selepas beliau berucap, ketibaan Anwar kemudiannya disambut dengan balingan batu dan telur.
Insiden malam tersebut turut menyaksikan seorang warga emas tercedera terkena batu di kepalanya.
Ketua Umum PKR itu telah mengarahkan lelaki tersebut dibawa ke pusat kesihatan berhampiran dan terus menyalahkan Umno atas kejadian tersebut.
“Inilah cara pemuda Umno. Seorang lelaki cedera kerana terkena batu yang dilontar Pemuda Umno!
“Saya cabar (Datuk Seri) Najib (Razak) untuk berdebat, bukan menghantar samseng untuk melakukan perkara ini,” kata Anwar dan disambut sorakan daripada 100 penyokongnya yang majoritinya ahli PKR.
“Baling batu, ini bukti rasa kurang hormat terhadap demokrasi di Malaysia ... ini petanda Umno-BN terdesak untuk pertahankan kuasa mereka,” tambah Nurul Izzah.
Insiden tersebut turut menyaksikan sekitar 500 peserta ceramah Umno melakukan provokasi dengan menjerit sebaik sahaja Umni Hafilda Ali berceramah di pentas Umno sebaik sahaja Anwar atau mana-mana pemimpin PR berucap.
“Anwar al-Juburi. Dia pro Israel. Dia bapa kaki perempuan,” jerit wanita terbabit, yang dilihat cuba menenggelamkan ceramah Anwar.
Keadaan itu membuatkan Anwar berkata: “Kita nak menang pilihan raya melalui pilihan raya, bukan dengan menghina orang.
“Saya dah biasa dihina setiap hari, sejak 14 tahun lalusaya telah dihina di TV3 dan Utusan Malaysia,” katanya disambut sorakan penyokongnya.

Kejadian tersebut adalah kali ketiga ceramah PR diganggu dan kejadian sama turut berlaku di Merlimau dan Melaka hujung minggu lalu.

http://www.themalaysianinsider.com/Terhot....Siapa sebenarnya Taiko Samseng ..... sendiri mau tau
Posted on Thursday, May 24 @ 22:00:00 PDT
Dilulus untuk paparan oleh lararatu

Info SemasaOleh: abuluqman

"Pemecah Berita Terhot... Siapa Taiko Budaya samseng ? sendiri mau tau..


Samseng Pro BN ditangkap ketika ganggu ulang Tahun Pakatan rakyat Selangor.


Rentetan kejadian insiden Sabtu di Merlimau


Lagi ceramah Pakatan jadi sasaran batu dan telur
100, termasuk kumpulan motor serbu rumah Ambiga
Himpunan Hijau di Sudut Pidato, Padang Kota, Esplanade itu dicemari apabila kira-kira 50 orang, termasuk pemimpin tempatan dari Pemuda Umno dan kumpulan pendesak Melayu, PERKASA mengganggu acara yang dijalankan itu.

Ulasan isu, budaya PR bukan nak cari gadoh..kita mahukan keamanan, tetapi mereka ini telah dirasuk oleh seseorang mereka supaya menggangu serta mengugut serta menakutkan. inilah dinamakan budaya gangster..siapa taikonya...sendiri mau tau !!!!!!! Sedutan dari Malsikini yang lepas dan blogger... tersohor.
"
 http://www.tranungkite.net/

No comments: